Karın içinde bulunan karaciğer, dalak, safra kesesi ve safra yolları, pankreas, böbrekler, böbrek üstü bezleri, mesane, erkeklerde prostat, kadınlarda rahim, yumurtalıklar ve diğer iç organlar incelenir.
Pelvik ultrason, karın bölgesinin alt kısmında yer alan iç organların (rahim, yumurtalıklar, mesane, prostat gibi) görüntülenmesi için kullanılan, güvenli ve ağrısız bir görüntüleme yöntemidir. Yüksek frekanslı ses dalgaları kullanarak, 1 bu organların yapısı, boyutu ve herhangi bir anormallik olup olmadığı detaylı bir şekilde incelenir.
Üriner ultrason, idrar yolları, böbrekler ve mesane gibi idrar sistemini oluşturan organların görüntülenmesi için kullanılan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemde, ses dalgaları kullanılarak organların detaylı görüntüleri elde edilir. Üriner sistemdeki herhangi bir anormallik, taş, kitle, enfeksiyon veya yapısal bozukluk gibi durumların teşhisinde önemli bir role sahiptir.
Renal ultrason veya daha yaygın olarak bilinen adıyla böbrek ultrasonu, böbreklerin ve çevresindeki dokuların görüntülenmesi için kullanılan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemde, ses dalgaları kullanılarak böbreklerin büyüklüğü, şekli, iç yapısı ve herhangi bir anormallik olup olmadığı değerlendirilir.
Meme ultrasonu, meme dokusunun ses dalgaları yardımıyla incelendiği bir görüntüleme yöntemidir. Radyasyon içermediği için hamilelik dönemi ve genç yaşlarda da güvenle kullanılabilir. Özellikle yoğun meme dokusuna sahip kadınlarda kanser taraması ve memedeki kitlelerin değerlendirilmesinde sıklıkla tercih edilir.
Tiroid ultrasonu, boyun bölgesinde bulunan tiroid bezinin ses dalgaları yardımıyla görüntülenmesi işlemidir. Bu yöntem, tiroid bezindeki büyüme, nodül, kist gibi yapısal değişiklikleri ve iltihaplı süreçleri tespit etmek için kullanılır. Tiroid bezinin sağlık durumunu değerlendirmek ve tiroid hastalıklarının tanısında önemli bir role sahiptir.
Skrotal ultrason, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların), epididimlerin (sperm kanallarının) ve skrotumun (testis torbasının) görüntülenmesi için kullanılan bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Ses dalgaları kullanarak bu bölgelerdeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlar.
Yüzeyel ultrason, vücudun yüzeyine yakın dokuların, özellikle cilt, cilt altı doku ve kasların detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Ses dalgaları kullanarak bu bölgelerdeki herhangi bir anormallik, kitle, sıvı birikimi veya hasar tespit edilebilir.
Parotis ultrasonu, kulak önünde yer alan ve tükürük bezlerinin en büyüğü olan parotis bezinin ses dalgaları yardımıyla incelenmesi işlemidir. Bu yöntem, parotis bezindeki şişlikler, kitleler, iltihaplar gibi durumların teşhisinde ve takibinde sıklıkla kullanılır.
Transkraniyal ultrason, kafatası kemiği üzerinden beyin dokusunun ve beyin damarlarının ses dalgaları ile görüntülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem, özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda kafatası kemiklerinin henüz tam olarak sertleşmemiş olması nedeniyle daha kolay uygulanabilir. Yetişkinlerde ise kafatası kemiklerinin daha
Transkraniyal ultrason, kafatası kemiği üzerinden beyin dokusunun ve beyin damarlarının ses dalgaları ile görüntülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem, özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda kafatası kemiklerinin henüz tam olarak sertleşmemiş olması nedeniyle daha kolay uygulanabilir. Yetişkinlerde ise kafatası kemiklerinin daha kalın olması nedeniyle görüntü kalitesi daha düşük olabilir.
Kalça ultrasonu, özellikle bebeklerde kalça ekleminin gelişimini değerlendirmek için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Ses dalgaları kullanarak kalça ekleminin yapıları, kıkırdaklar ve kemiklerin durumu detaylı bir şekilde incelenir. Özellikle doğum sonrası ilk aylarda kalça çıkığı veya kalça displazisi adı verilen durumların erken teşhisinde oldukça önemlidir.
Karotis RDUS açılımı, Karotis ve Vertebral Arter Renkli Doppler Ultrason demektir. Bu, boyun bölgesinde bulunan ve beyne kan taşıyan büyük damarların (karotis ve vertebral arterler) ultrason ile incelenmesi anlamına gelir.
Skrotal RDUS, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların), epididimlerin (sperm kanallarının) ve skrotumun (testis torbasının) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. RDUS, Renkli Doppler Ultrason anlamına gelir. Bu yöntemde, ses dalgaları ve renkli kan akımı görüntüleri bir araya getirilerek, testislerin
Skrotal RDUS, erkeklerde testislerin (yumurtalıkların), epididimlerin (sperm kanallarının) ve skrotumun (testis torbasının) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. RDUS, Renkli Doppler Ultrason anlamına gelir. Bu yöntemde, ses dalgaları ve renkli kan akımı görüntüleri bir araya getirilerek, testislerin yapısı, büyüklüğü, kanlanması ve olası hastalıklar hakkında detaylı bilgi elde edilir.
Üst ekstremite RDUS veya tam adıyla Üst Ekstremite Renkli Doppler Ultrasonografi, kollardaki damarların (hem atar damarlar hem de toplardamarlar) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, kollarda kan akışının nasıl olduğu, damarlarda tıkanıklık veya daralma olup olmadığı, varis gib
Üst ekstremite RDUS veya tam adıyla Üst Ekstremite Renkli Doppler Ultrasonografi, kollardaki damarların (hem atar damarlar hem de toplardamarlar) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, kollarda kan akışının nasıl olduğu, damarlarda tıkanıklık veya daralma olup olmadığı, varis gibi damar hastalıkları veya travma sonucu oluşan hasarlar gibi durumlar değerlendirilir.
Alt ekstremite RDUS veya tam adıyla Alt Ekstremite Renkli Doppler Ultrasonografi, bacaklardaki damarların (hem atar damarlar hem de toplardamarlar) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, bacaklarda kan akışının nasıl olduğu, damarlarda tıkanıklık veya daralma olup olmadığı, varis
Alt ekstremite RDUS veya tam adıyla Alt Ekstremite Renkli Doppler Ultrasonografi, bacaklardaki damarların (hem atar damarlar hem de toplardamarlar) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, bacaklarda kan akışının nasıl olduğu, damarlarda tıkanıklık veya daralma olup olmadığı, varis gibi damar hastalıkları veya travma sonucu oluşan hasarlar gibi durumlar değerlendirilir.
Temporal arter RDUS veya tam adıyla Temporal Arter Renkli Doppler Ultrasonografi, başımızın yan taraflarında yer alan şakak bölgesindeki atardamarların (temporal arterler) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde, damarlarda iltihap, daralma veya tıkanıklık gibi durumlar olup olmadığı değerlendirilir.
Renal RDUS, tam adıyla Renal Renkli Doppler Ultrasonografi, böbreklerinizin ve bu organlara kan taşıyan damarların detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. "Renal" kelimesi böbrek anlamına gelirken, "RDUS" ise Renkli Doppler Ultrasonografi'nin kısaltmasıdır. Bu yöntem sayesinde, böbreklerinizin büyüklüğ
Renal RDUS, tam adıyla Renal Renkli Doppler Ultrasonografi, böbreklerinizin ve bu organlara kan taşıyan damarların detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. "Renal" kelimesi böbrek anlamına gelirken, "RDUS" ise Renkli Doppler Ultrasonografi'nin kısaltmasıdır. Bu yöntem sayesinde, böbreklerinizin büyüklüğü, şekli, iç yapısı ve böbreklere giden ve çıkan damarlardaki kan akışı hakkında detaylı bilgiler elde edilir.
Pelvik RDUS veya tam adıyla Pelvik Renkli Doppler Ultrasonografi, karın alt bölgesindeki organların (rahim, yumurtalıklar, mesane, prostat gibi) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. "Pelvik" kelimesi pelvis (leğen kemiği) bölgesini ifade ederken, "RDUS" ise Renkli Doppler Ultrasonografi'nin kısaltm
Pelvik RDUS veya tam adıyla Pelvik Renkli Doppler Ultrasonografi, karın alt bölgesindeki organların (rahim, yumurtalıklar, mesane, prostat gibi) detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. "Pelvik" kelimesi pelvis (leğen kemiği) bölgesini ifade ederken, "RDUS" ise Renkli Doppler Ultrasonografi'nin kısaltmasıdır. Bu yöntem sayesinde, bu organların büyüklüğü, şekli, iç yapısı ve bu organlara giden ve çıkan damarlardaki kan akışı hakkında detaylı bilgiler elde edilir.
MC TANI MERKEZİ
Telif Hakkı © 2024 MC TANI MERKEZİ - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.